Köksbord

Köksbord
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 122

Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 122

Sida

Köksbord som skapar varm och mysig stämning

Köksbord är ett bord som primärt används för att äta måltider på. Den placeras vanligtvis inom kök, matsal, uterum och andra matplatser. Köksbord fyller en stor funktion i hemmet, där utspelar sig nämligen mycket av den sociala samvaron och tid för umgänge med både familj och vänner. Ni samlas kring ett köksbord och umgås, spelar spel och äter goda middagar. Det är helt enkel en självklar plats att samlas kring för både stora och små.

Numera finns det en hel djungel av moderna köksbord i flera olika designer att välja mellan. Du hittar också en himla massa olika storlekar på dem. Flertalet olika former finns också och du kan enkelt hitta och välja bland runda köksbord, rektangulära köksbord, ovala köksbord och även fyrkantiga köksbord, allt för att du ska kunna hitta en matsalsmöbel eller köksmöbel som passar din matplats bäst. 

 

Köksbord är kärnan inom inredning av matplats

Köksbord är som sagt hjärtat i köket och matplatsen. Att förnya hemmet är alltid lika roligt och spännande, kanske har du en uppsättning kökstolar du inte vill göra dig av med utan bara förnya inredningen genom att byta ut ditt bord mot ett helt nytt köksbord. Det är både hållbart för miljön och ett sätt att spara pengar på. Vilken form ska ditt nästa bord ha? Ska den vara stor eller liten? För att förenkla ditt val av köksbord har vi samlat åtta punkter nedan som du bör tänka på innan du ska köpa köksbord online:

  1. Vi vet ju alla att det finns ett otroligt sortiment där ute, både online och i fysiska butiker. För att effektivisera ditt inköp så bör du ha tydliga planer för hur du vill att din matplats inredning ska se ut och vad du för typ av köksbord du är ute efter. Tänk på bordets material, form, färg och storlek.

  2. Hur många sittplatser ska ditt bord rymma? Vill du ha ett stort köksbord eller ett litet? Det är mycket man ska bestämma sig för innan man väl gör ett köp. Se på rummets planlösning och hitta matplats inspiration online.

  3. När du har koll på de tidigare punkterna så kan du börja kika runt hos olika återförsäljare och förhoppningsvis hitta just ditt köksbord som kan ge dig många trevliga middagar och härliga stunder med familj och vänner.

  4. Ett runt köksbord är ett populärt val för många och det finns många bra anledningar till det. Ett runt köksbord skapar en god stämning och en optimal miljö, det ger samtidigt utrymme för både samtal och att umgås.

  5. Det runda köksbordet, i och med att det är ett runt bord, så hamnar ingen heller på kanten. Det är en inkluderande möbel där ni samlas i ring och kan njuta av härliga samtal över en god måltid eller en mysig fikastund.

  6. Ett runt bord passar bra i de flesta rummen och bidrar även till ett mjukare intryck som skapar kontraster. Ett kök har ofta många skarpa kanter och kan kännas fyrkantigt, då är runda bord ett perfekt tillskott. Där passar även en rund matta under bordet bra.

  7. Ett fyrkantigt köksbord eller kvadratiskt köksbord är ett bra val om du bor trångt, det är oftast ett litet bord som inte tar upp allt för mycket plats i ditt kök eller matsal, och rymmer vanligtvis högst fyra personer. Ett sådant bord är ett mysigt val och ger en intim känsla.

  8. Ett rektangulärt bord är ett perfekt val om du gillar långa middagar och umgänge med många gäster. Det är dock ett bord som kräver mer yta och den vanligaste storleken är ofta runt 180 centimeter långt som gör att du behöver se till så att det inte blir alltför trångt kring bordet.

Behöver du mer hjälp med att inreda ditt köksbord och matplats? Då bör du läsa vår blogg om hur du inreder din matplats som en expert. Där finner du tips och råd för att inreda din matplats med köksbord!

 

Välj rätt material på köksbord för en mysig känsla

Det finns ju en hel del material att välja mellan när det kommer till matsalsmöbler och matgrupp. Ett flertal material som utgör olika former och färger. Du hittar marmorbord, glasbord, bord i trä och kan hitta dessa i hela regnbågens olika färger. Här gäller det att hitta ett köksbord som passar just ditt hem.

Dina dagliga behov avgör dock till största del valet av material. Har du barn till exempel kan det vara smidigare att ha ett tåligt bord som är lätt att torka rent än ett köksbord i glas.

Ett marmor köksbord är ett populärt val som ger en lyxig touch till din inredning. Marmor är dock ett känsligt material när det kommer till fläckar och kanske inte det mest optimala för barnfamiljer. Det finns dock mängder av bord i konstmarmor som är betydligt mer hållbart och inte i närheten av lika känsligt. Vill du bestämt ha ett marmorbord rekommenderar vi att du kikar efter ett i konstgjord marmor. 

Köksbord i glas är också ett väldigt populärt val och kräver lite mer omvårdnad än ett vanligt bord i exempelvis laminat, massivt trä eller i MDF då det lätt uppstår små fingeravtryck på skivan. Det som väger upp rengöringen är den lyxiga och stilrena känslan som ett glasbord ger, det är alltid tidsenligt och kommer aldrig att bli omodernt.

Välkommen till SE Möbler för att hitta just ditt fina köksbord.