Soffbord

Soffbord
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 135

Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 135

Sida

Konsten att välja rätt soffbord

Går du i tankarna om att köpa soffbord?
Ett vackert soffbord kan göra stor skillnad och lyfta hela ditt vardagsrum.

Det är en möbel till ditt vardagsrum som inte bara är praktiskt utan också hjälper till att skapa karaktär och en personlig touch i ditt hem. Men att välja rätt är inte alltid helt lätt utan det finns en hel del att ta hänsyn till innan du ska köpa ett nytt soffbord. Eftersom vi i många fall tillbringar väldigt mycket tid i vardagsrummet så är det viktigt att göra rätt val.

En soffgrupp eller en soffa är ju aldrig riktigt komplett utan ett soffbord och det är också en viktig del utav vardagsrummets inredning, vilket gör att den då förtjänar lite extra omtanke och uppmärksamhet som soffan. 

Trenderna när det kommer till bord varierar ofta men det finns många säkra kort att ta fram när det kommer till just ett soffbord och det är klassiska material och stilar.

Det är dessutom en djungel därute tack vare att det finns ett stort utbud av soffbord för den som letar efter rätt vardagsrumsbord. Mängder av soffbord finns i flera olika stilar, det finns höga och låga, stora och små, billiga bord och dyra, mängder av olika material och tusentals olika designer. 

Att välja soffbord kan vara en utmaning om man inte redan vet vad man vill ha. 

Du bör främst tänka på hur du vill och kommer att använda ditt bord och hur det på bästa sätt passar in i ditt vardagsrum och till och med blir en del utav det. 

Soffbord kan både vara snygga, praktiska och inneha många egenskaper, det kan användas som prydnad och det kan användas som en extra möjlighet till förvaring. I många fall används det också lite som ett stöd för trötta fötter efter en lång dag. 

Köp soffbord hos SE Möbler

Andra saker att ta hänsyn till är att välja ut vilken form, höjd och övriga mått, material och om du vill ha ett satsbord eller soffbord. Ett runt soffbord är en vanlig variant som dessutom passar extra bra ihop med en rak divansoffa, då kommer det att få ett mjukare intryck tack vare ett runt bord. Det är också extra praktiskt att välja bland runda soffbord om du har barn, då risken att barnet springer in i en vass, hård kant försvinner. 

Det är dock inte alltid ett runt bord passar in i vardagsrummet, då är det bättre att sikta in sig på ett fyrkantigt eller rektangulärt. Om du exempelvis har en soffgrupp eller två soffor mittemot varandra så är ett rektangulärt soffbord ett optimalt val och kommer att bli riktigt snyggt! 

Ett kvadratiskt bord kan bli ett riktigt snyggt val om du har ett lite större vardagsrum och en soffgrupp, då gruppen enkelt placeras runt det fyrkantiga bordet och blir en snygg gruppering av möbler.

Storleken, och framförallt höjden, är viktigt att tänka på. Checka av hur hög din fåtölj eller soffa är innan du väljer ett nytt soffbord så att bordet sen inte blir alldeles för högt eller för lågt. Låga soffbord ger dock ett mer elegant och vackert intryck men är inte särskilt praktiskt om du exempelvis vill äta vid Tv:n. Ett bra tips är att köpa ett soffbord som är i ungefär samma höjd som soffans sitthöjd. 

Du behöver dessutom tänka på att ditt soffbord inte ska ta upp hela den tomma ytan framför soffan, det kommer slutligen att kännas alldeles för trångt och otympligt. Undvik därför för stora bord, det kommer att kännas som att leka tetris med dina möbler, allt behöver inte gå kant i kant. Leta efter ett lite mindre istället. Ditt bord ska, i regel vara 1/2 till 2/3 av av din soffas totala bredd.  

 

Marmorbord, glasbord och träbord – vilket passar bäst?

Vilket material ska du välja? Det är helt upp till dig och dina vardagsbehov samt din stil. 

Det finns ju en djungel av olika materialval numera och det finns både mer och mindre praktiska material att välja bland. Här behöver du veta vad du ska använda bordet till och hur mycket. 

Något som är otroligt snyggt är ju glasbord, lätt att rengöra och snyggt, däremot om du vill hålla glaset skinande rent så kan du få jobba på, men ett soffbord i glas är värt det. Det är också otroligt lätt att möblera med vilket är en enorm fördel, dessutom är transparensen i glasskivan som inte tar upp ljus. 

Tack vare de ofta stilrena modellerna så känns det inte heller klumpigt eller som att det tar upp för mycket plats i rummet. Den smälter in i inredningen helt enkelt utan att för den delen bli osynlig. Ett klassiskt glasbord är ett tidlöst val och kommer alltid att vara snyggt. 

Marmorbord är ett bra val likväl, men känslig för vätska. Så om det serveras mycket mat och dryck på soffbordet ska du kanske överväga ett annat material. Både soffbord marmor och konstmarmor är tåliga material dock och ger dig ett långlivat soffbord som håller sig snyggt länge. Sedan har vi det genom tiderna mest använda materialet, trä. 

Ett träbord eller ett soffbord i trä är hållbart och bidrar också med ett harmoniskt intryck i vardagsrummet. 

Köp soffbord hos SE Möbler

Hos oss hittar du ett brett utbud och mängder av soffbord i olika färger, former, material och designer. 

I sortimentet hittar du allt från rektangulära soffbord i olika höjd till runda bord med trendiga glasskivor och vacker stomme. Det finns bord med glasskiva, skivor i konstgjord marmor med vackra färger, keramikskivor och mycket annat. 

Vi hjälper till att göra valet av soffbord lätt. Rätt bord ger en känsla av att rummet är komplett och bidrar till en skönare atmosfär i hemmet, vilket är otroligt viktigt. Ditt hem ska vara din oas, den plats där du kan vara dig själv och återhämta dig efter långa dagar. 

Spana runt och hitta ditt nya soffbord hos oss idag!