Matbord

Matbord
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 137

Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 137

Sida

Hemmets och kökets hjärta – ditt matbord

Matbordet fyller en väldigt stor funktion i hemmet, där utspelar sig nämligen mycket av den sociala samvaron och tid för umgänge med både familj och vänner. Ni samlas kring ett matbord och umgås, spelar spel och äter goda middagar. Det är helt enkel en självklar plats att samlas kring för både stora och små.

Numera finns det en hel djungel av moderna matbord i flera olika designer att välja mellan. Du hittar också en himla massa olika storlekar på dem. Flertalet olika former finns också och du kan enkelt hitta och välja bland runda köksbord, rektangulära matbord, ovala matbord och även fyrkantiga köksbord, allt för att du ska kunna hitta en matsalsmöbel eller köksmöbel som passar dig allra bäst.

Även om matbordet är hjärtat i köket är det inte alla som har plats för ett stort och präktigt matbord, varken i köket eller i vardagsrummet eller matsalen. Då finns det som tur är många olika val av kompakta köksbord i mindre storlek som passar till ett lite mindre utrymme eller rum.

 

Ska du köpa nytt matbord?

Att förnya hemmet är alltid lika roligt och spännande, kanske har du en uppsättning stolar du inte vill göra dig av med utan bara förnya lite genom att byta ut ditt bord mot ett helt nytt, i en stil som passar dig bättre än det gamla. Då har du en hel del att både tänka och titta på.

Vi vet ju alla att det finns ett otroligt sortiment där ute, både online och i fysiska butiker. För att effektivisera ditt inköp så bör du ändå ha tydliga planer för hur du vill att din matplats ska se ut, vad du är ute efter för typ av matbord, både när det kommer till material, form och storlek.

Hur många sittplatser ska ditt bord rymma? Vill du ha ett stort matbord eller ett litet? Det är mycket man ska bestämma sig för innan man väl gör ett köp.

Sedan när du har koll på det så kan du börja kika runt hos olika återförsäljare och förhoppningsvis hitta dina drömmars köksbord som kan ge dig många trevliga middagar och härliga stunder med familj och vänner.

Ett runt köksbord är ett populärt val för många och det finns många bra anledningar till det. Ett runt matbord skapar en god stämning och en optimal miljö, det ger samtidigt utrymme för både samtal och att umgås.

Det runda matbordet, i och med att det är ett runt bord, så hamnar ingen heller på kanten utan det är en inkluderande möbel där ni samlas i ring och kan njuta av härliga samtal över en god måltid eller en mysig fikastund. Ett runt bord passar perfekt och bidrar också till ett mjukare intryck och skapar kontraster, ett kök har ofta många skarpa kanter och kan kännas fyrkantigt, då är runda bord ett perfekt tillskott.

Ett fyrkantigt matbord eller kvadratiskt matbord är ett bra val om du bor trångt, det är oftast ett litet bord som inte tar upp allt för mycket plats i ditt kök eller i din matsal, och rymmer vanligtvis högst fyra personer. Ett sådant bord är ett mysigt val och ger en intim känsla och en känsla av närhet till dem du umgås med.

Ett rektangulärt bord är ett perfekt val om du gillar långa middagar och umgänge med många gäster, det är dock ett bord som kräver mer yta och den vanligaste storleken är ofta runt 180 centimeter långt vilket gör att du behöver se till så att det inte blir alltför trångt kring bordet.

 Behöver du hjälp med att inreda ditt matbord?

Läs gärna vår blogg om hur du inreder din matplats som en expert.

Välj rätt material på matbord

Det finns ju en hel del material att välja mellan när det kommer till matsalsmöbler. Både olika material och färger. Du hittar marmorbord, glasbord, bord i trä och kan hitta dessa i hela regnbågens alla färger. Här gäller det att hitta ett bord som passar just dig

Dina dagliga behov avgör dock till största del valet av material. Har du barn till exempel kan det vara smidigare att ha ett tåligt bord som är lätt att torka rent än ett matbord i glas

Ett marmor matbord är ett populärt val som syns i vart och vartannat hem numera och ger en lyxig touch till din inredning. Marmor är dock ett känsligt material när det kommer till fläckar och kanske inte det mest optimala för barnfamiljer. Det finns dock mängder av bord i konstmarmor som är betydligt mer hållbart och inte i närheten av lika känsligt. Vill du bestämt ha ett marmorbord kan du kika efter ett i konstgjord marmor. 

Matbord i glas är också ett väldigt populärt val och kräver lite mer omvårdnad än ett vanligt bord i exempelvis laminat, massivt trä eller i MDF då det lätt uppstår små fingeravtryck på skivan.

Det som väger upp rengöringen är den lyxiga och stilrena känslan som ett glasbord ger, det är alltid tidsenligt och kommer aldrig att bli omodernt.

Ett sådant bord är dessutom väldigt enkelt att matcha tillsammans med andra möbler och kräver inte lika mycket jobb när det kommer till att färgmatcha och att använda sig utav andra material i sitt kök eller sin matsal. 

 

Handla ditt nya matbord på SE Möbler

Hos oss hittar du mängder av moderna matbord i flera olika designer och utföranden.

I sortimentet hittar du köksbord i alla möjliga olika utföranden, välj och vraka bland runda matbord, fyrkantiga glasbord rektangulära marmorbord och mycket, mycket mer.

Handla ditt nya matbord online eller direkt i butik.