Sängramar

Sängramar
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 53

Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 53

Sida

Förgyll ditt sovrum med en sängram

Väljer du en sängram så får du inte bara en snygg sängstomme utan även en stabil säng som ger hög komfort och sömnkvalitet när den kombineras tillsammans med en bra och bekväm madrass.

En ramsäng passar dig som är ute efter en stabil och robust säng till ett bra pris som samtidigt ger dig en hög sovkomfort och god sömnkvalitet.

Att hitta rätt säng för just dig är A och O för att få en nattsömn som håller hög kvalitet och hjälper dig att återhämta dig från vardagens alla bestyr. Om du inte sover gott så kan vardagen bli lidande och du kan även bli sjuk.

En bra säng sover du inte på, utan du sover i den. Sjunker inte kroppen ner i sängen så får inte kroppen det stöd den behöver.

Vad du behöver för att sova som bäst är dock individuellt och varierar från person till person, men det absolut viktigaste är att inte kompromissa när det gäller valet av säng, vi spenderar trots allt runt 26 år av vårat liv med att sova.

En utav grundreglerna är också att din säng och din madrass, det vill säga den yta du sover på, bör vara minst 10 centimeter längre än du.

En stor fördel med just en sängram eller sängstomme är att du fritt kan välja bland madrasser och få en som passar dig och en som passar din partner, eller gemensam. Vikt och längd på dig som ska använda sängen spelar stor roll i hur du kommer att sova i framtiden.

Det finns olika hårdheter att välja bland och detta bör du ha i åtanke när det kommer till att köpa en ramsäng. Din sovställning är också otroligt viktig för valet av säng och madrass. Både madrassen och sängramens fjädring ska supporta din kropp på rätt ställen, oavsett om du sover på rygg, sidan eller mage.

 

Hitta rätt ramsäng för dig

När det kommer till att köpa ny sängram så är det viktigt att prova ut den säng du vill ha.
För att kunna få så bra uppfattning som möjligt när du väljer en ny sängstomme och en ny madrass så bör du ta av dig eventuella ytterkläder samt dina skor och lägga dig i samma sovposition som du skulle haft om du legat hemma i ditt sovrum. Stressa inte fram när du ska köpa säng utan låt det ta tid. Rätt komfort och rätt säng är otroligt viktigt på alla sätt, en ny säng ska du trots allt kunna ha i flera år framöver.

När du provar en ny madrass så ska du prova dessa positioner:

Ligga på rygg: Madrassen under dig ska följa din rygg och dess kurva. Känn så att du får ett bra stöd under ländryggen, blir det ett hål mellan din rygg och din madrass så är den för fast, då ska du söka dig till en mjukare madrass som kan komplettera din sängram på absolut bästa sätt.

Lägg dig på sidan: Här ska din midja få ett bra stöd så att ryggraden hålls vågrät, känn också efter så att din skuldra och din höft sjunker ordentligt ner i madrassen.

Prova även att vända dig om från sida till sida, är det enkelt och utan problem? Då har du hittat rätt! Blir det däremot svårt och lite trögt så är madrassen du ligger på alldeles för mjuk. Sikta på en fastare madrass då.

En sängram är en lättare och mer nätt säng som går att få i flera olika storlekar och med praktiska funktioner. Här kan du välja bland dubbelsäng, bland annat king size säng, queen size säng och säng 180 cm breda, enkelsäng som innefattar säng 120 och även 90-säng som är perfekt som barnsäng.

Här på SE Möbler hittar du snygga sängramar till bra pris och med en design som inte går av för hackor. Du hittar flera olika modeller med iögonfallande sänggavel och rymlig design. Vill du ha en svart sängram så går det utan tvekan att ordna, är du kanske ute efter en beige sängram så har vi även det.

Din nya säng finns hos oss och möjligheterna är oändliga på SE Möbler och du kan välja bland en himla massa färger och tyger. Vi har sängramar i sammet, sängstomme i tyg så det är bara för dig att välja ut den ramsäng du tycker om och snabbt gå vidare till det roliga, såsom att välja ut din favoritfärg.

 

Välj en sängstomme med förvaring

Här kan du spara utrymme med hjälp av en sängram med förvaring!

I ett barnrum eller i ett rum med inte allt för många förvaringsmöjligheter eller yta är detta ett perfekt val för att både få en snygg säng och så mycket dold förvaring som det bara går.

SE Möbler har många olika sängar med inbyggd förvaring under madrassen där du kan förvara allt från avlagda leksaker i barnrummet eller sängkläder, vinterkläder och allt du kan komma på som du inte vill ha framme. Denna typ av barnsäng med förvaring är riktigt bra för att ditt barn både ska få leka leka utan att ha allt för mycket framme i rummet och även få en god natts sömn när lekandet är slut för dagen.

En säng med förvaring är också ett perfekt val till ditt gästrum, då har du både förvaring för saker du inte vill ska ligga framme och även en gästsäng för dina nattgäster att sova på.