Bord

Ett bord för varje tillfälle

Bord skapar ett välkomnande och underhållande utrymme. Så ge ditt rum ett nytt utseende och känsla genom att välja ett bord ur vårt sortiment som passar dina behov.

Bord

Bord
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 533

Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 533

Sida

Dags för ett nytt bord till ditt hem?

Då har du hittat helt rätt. Hos oss på SE Möbler kan du hitta mängder av olika typer av bord och leka med matchande designer för att skapa en röd tråd genom hela din inredning. Vi erbjuder bland annat:

I vårt breda, välutvecklade sortiment kan du hitta matbord som matchar soffbord, snygga och stilrena sidobord som kan användas både som lampbord bredvid soffan och även som sängbord och nattduksbord. I sortimentet hittar du också avlastningsbord och sideboard i trendig design och även andra modeller i en mer tidlös design – som fungerar minst lika bra även när säsongens trender har bytts ut mot andra. Läs gärna vår artikel om hur du inreder med soffor och soffbord i vardagsrummet.

Ska du exempelvis köpa ett nytt köksbord så finns det ett brett urval att välja mellan och du hittar stora matbord med konstgjord marmorskiva. Är du ute efter ett runt matbord så finns även det hos oss. Här hittar du både runda glasbord med härdat glas och marmorbord i klassisk och tidlös design.

Många av våra bord finns i en serie och där kan du matcha hemmets alla bord och få ett runt soffbord i samma design som både vardagsrumsbord, TV bord, TV bänk och sidobord. Det gör det också betydligt lättare att skapa en unik och elegant stil i hemmet som känns genomtänkt och välplanerad.

 

Välj ett matbord som passar ditt hem

När det kommer till att välja ett nytt matbord så finns det en hel del olika alternativ att välja mellan. Vill du kanske ha ett runt köksbord i köket eller ett stort bord där många middagsgäster får plats?

Hemmets matplats är trots allt en central del i hemmet och den plats vi spenderar mycket tid vid. Då är det viktigt att alla sitter bra och att alla får plats utan att behöva trängas. Ett runt köksbord är både praktiskt att ha och får alla att känna sig inkluderade eftersom ingen hamnar på kanten, utan alla sitter samlade i ring. Det är också väldigt trendigt och ger en lyxig känsla med ett runt glasbord och ett par vackra stolar kring matbordet.

 

Rektangulärt, ovalt, runt eller litet?

Det finns en stor djungel av matbord och köksbord både online och i butiker, numera finns bord i alla möjliga former, storlekar och stilar och i massor av olika material. Välj mellan rektangulära matbord, stora matbord, små bord och ovala köksbord och självklart runda matbord.

Att samlas kring ett snyggt köksbord och äta en god måltid eller spela ett roligt sällskapsspel, fika eller bara sitta och samtala uppskattas av både stora och små. Då är valet av köksbord eller matsalsbord extra viktigt för att det ska vara både funktionellt och snyggt.

 

Ett snyggt soffbord blir mittpunkten i ditt vardagsrum

Vardagsrummet är sällan komplett innan ett vardagsrumsbord är på plats. SE Möbler erbjuder vardagsrumsbord i många olika storlekar och former. Välj ett som passar in eller sticker ut helt och har en helt annan stil än resten av inredningen - detta gör bordet till ett iögonfallande samtalsämne.

Den allra mest populära designen och stilen på soffbord har genom tiderna varit glasbord och soffbord i marmor. Du hittar soffbord hos SE Möbler både online och i våra fysiska butiker, där du har chans att känna och klämma och se alla våra bord i verkligheten. Det blir betydligt enklare att ta beslut och hitta ett soffbord som passar dig, oavsett om du är ute efter ovala soffbord, runda eller rektangulära bord, avlånga soffbord eller ett fyrkantigt soffbord.

 

Utforska sortimentet för att hitta din favorit TV-bänk

I ett vanligt hem kan du ofta finna många olika typer av bord, både småbord och även en snygg TV-bänk som ger ett rejält lyft till den ofta nödvändiga men tråkiga detaljen i hemmet. Just av den anledningen är det ändå lite extra viktigt att piffa upp det utrymmet med en snygg TV-bänk, gärna en TV-bänk med förvaring eller skåp där du kan dölja eventuella trassliga sladdar och annat som du inte vill ha framme.

Är det så att du inte alls har särskilt många sladdar eller saker att jobba undan så är en helt öppen TV-bänk med stilren glasskiva ett snyggt val. Eller varför inte en i marmor med en snygg stomme?

 

Ett avlastningsbord gör hemmet mer ombonat

I ditt vardagsrum kanske det finns plats för ett snyggt avlastningsbord, så kallat sideboard. Kanske även ett sidobord som du kan ställa en snygg bordslampa på och placera intill din soffa? Bara fantasin och rummets storlek sätter gränserna. Men det går att hitta både små och stora sidobord som dessutom även kan användas i ditt sovrum och få rollen som snyggt sängbord.

Vill du hitta ett snyggt avlastningsbord att ha i hallen eller sovrummet, så har vi flera olika alternativ att välja mellan. Här hittar du avlastningsbord helt i spegelglas som blir en smakfull detalj i varje rum, och tack vare att spegelglaset reflekterar både ljus och omgivning känns rummet luftigare. Vi erbjuder även trä trippelbord.

 

Stomme i rostfritt stål ger en snygg touch till rummet

Stilrena avlastningsbord med en stomme i rostfritt stål kan även bli en snygg touch i både sovrum och vardagsrum. Prova gärna att inreda hallen med en vacker spegel och en elegant bordslampa ståendes vid sidan. Upptäck mängder av olika typer av bord hos SE möbler och med flera olika utföranden, både neutrala och mer iögonfallande. Vi har något för alla.

 

Hos SE Möbler hittar du exklusiva bord och andra möbler

Har du frågor om frakt, leverans eller öppettider? Läs gärna våra vanliga frågor och svar. Vi erbjuder även hyllor, hallmöbler, vitrinskåp och skänkar – allt för att ge dig ett komplett hem där du trivs och längtar efter att komma hem. 

Med SE Möbler får du:

  • hög kvalitet till låga priser
  • gratis frakt
  • exklusiv design
  • brett sortiment.

 

VANLIGA FRÅGOR

 

Vad är fördelarna med att ha ett bord med keramikskiva?

+

Keramiska skivor är kända för sin hållbarhet och motståndskraft mot repor, fläckar och vätskor. Tack vare detta så kräver de inte så mycket underhåll eller skötsel. Därför är en keramikskiva ett utmärkt val när det kommer till att välja toppskiva för både matbord och soffbord. 

Hur högt/lågt ska ett soffbord vara?

+

Det beror på hur hög sitthöjden på din soffa är. Har din soffa en sitthöjd på 45 cm så bör soffbordet vara någonstans mellan 40-45 cm högt. Generellt sett så brukar man säga att soffbordet ska vara i ungefär samma höjd som sitsen på soffan, eller eventuellt 5 cm lägre. Om du brukar äta vid soffbordet kan det däremot vara praktiskt att ha ett lite högre soffbord, kanske ungefär 50-60 cm. Sen beror det också på din personliga preferens, och vad du gillar. 

Ska man ha ett runt, fyrkantigt eller rektangulärt soffbord?

+

Runda soffbord är ganska vanliga och kan vara praktiska att ha om man har små barn hemma. Då behöver man inte oroa sig för att barnet ska slå sig på en vass kant. Har du en hyfsat rak och stram soffa med schäslong så ser ett runt soffbord bra ut då det mjukar upp helheten i rummet. 


Om soffan är rak och inte har någon schäslong kan ett satsbord i olika höjder också bryta av och mjuka upp, samtidigt som det tar upp lite mera plats än endast ett runt bord. Då ser det inte lika tomt ut på sidorna. 


Har du däremot två soffor mitt emot varandra passar ett rektangulärt soffbord bättre än det runda soffbordet. Det blir även mer praktiskt om ni är flera som sitter i soffan, för då kan man lättare nå bordet och ställa ifrån sig, exempelvis, kaffekoppen på bordet. 


Ett kvadratiskt soffbord gör sig bra i ett större vardagsrum. Det kan även bli fint om du har mjuka former på sin soffa, då det bryter av. Det passar också fint till en soffa som har flera fåtöljer mitt emot soffan, eller om man bara har fåtöljer runtomkring det fyrkantiga soffbordet.

Hur långt ska ett soffbord vara?

+

En tumregel här är att soffbordet ska vara ½ eller ⅔ av soffans längd. Bordet ska inte ta upp all plats runt soffan för då förlorar man intrycket av att det är luftigt, samtidigt som det blir svårare för dig att röra dig runt möblerna.

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa ett avlastningsbord?

+

Tänk på att det ska få plats. Ett avlastningsbord, även kallar konsolbord eller sideboard, brukar oftast vara lite högre och antingen stå mot en vägg eller bakom soffan. De används många gånger på platser där man kan behöva lägga ifrån sig saker, exempelvis i hallen. Då är avlastningsbord perfekt för att kunna ha en dekorativ skål på där man kan lägga ifrån sig nycklarna. Har du snedtak eller ett trångt utrymme där du planerar att placera avlastningsbordet bör du tänka på att konsolbordet ska få plats. 

Hur ska man rengöra bord i guld från SE Möbler?

+

Vi avråder starkt från att använda kemikalier på ytor som är sprayade i färgen guld eller silver. Kemikalierna kommer att fräta bort färgen och den kommer att flagna. Istället rekommenderar vi att du använder en mjuk trasa, som exempelvis en mikrofiberduk, och lite ljummet vatten om det är nödvändigt. Undvik att använda fönsterputs eller andra medel.