Stolar

Komfort börjar och slutar här

Vi bjuder in till att ta plats och uppleva den komfort du förtjänar i varje rum. Scrolla igenom vårt sortiment och välj en för ditt vardagsrum, sovgrum eller bara för att fylla upp ett tomt utrymme.

Stolar

Stolar
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 92

Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 92

Sida

Stolar – Så mycket mer än bara något att sitta på

En matstol kan vara mer än bara en praktisk del av din matplats, den kan få sticka ut och vara en riktig statement-detalj i inredningen. 

Därför ska du köpa matstolar som är snygga från alla håll och kanter. Titta på hur stolsryggen ser ut och även hur den ser ut i profil, det är trots allt det vi ser på håll. Detta är särskilt viktigt om man ser matplatsen flera olika håll och rum i hemmet.

En köksstol är mycket mer än bara en stol, det är en snygg inredningsdetalj och är många gånger även helt avgörande när det kommer till hur lång en måltid är. Sitter du bra, sitter du också gärna kvar vid bordet och konverserar istället för att snabbt duka av och gå till soffan. 

En snygg stol kan även användas på fler ställen än bara i köket. Det kan bli en fin detalj i sovrummet exempelvis, vi alla känner ju till Stolen, med stort S som brukar få agera klädförvaring hos många. Är man inte den typen som slänger kläder, som ännu inte är redo för tvätten, på stolen så kan det vara en otroligt fin detalj att placera i ett hörn, lägga en filt eller pläd på och kanske en dekorativ kudde. 

Klädda matstolar ger en högre sittkomfort, speciellt klädda karmstolar med support för armarna, dessa stolar är en dröm att ha vid matbordet och leder till många, långa sittningar efter att maten ätits upp. 

 

Att tänka på när du ska köpa matstolar

Om du redan har ett matbord och vill köpa till nya stolar så bör du utgå efter bordet och dess storlek. Tänk på hur många stolar och sittplatser du vill få in runt ditt bord. Bordsbenen har många gånger en avgörande roll till hur många matstolar som får plats. Ta en titt på hur benen på ditt bord ser ut, om de kommer vara ett hinder för att få in en extra stol av den modell du sett ut. 

En annan sak att ha i åtanke är stolens sitthöjd i förhållande till ditt bord så att du har mycket plats mellan bordsskivan och dina lår utan att du sitter obekvämt, du ska även nå upp till bordet och kunna äta bekvämt på din nya matstol.  

Väljer du exempelvis en karmstol eller stol med armstöd så bör du kontrollera att höjden på ditt bord överensstämmer med armstödens höjd så att stolen utan problem kan skjutas intill bordet när de inte används. 

Ha i bakhuvudet att en köksstol tar upp runt 60x60 centimeter styck i plats runt ditt bord och se även till att lämna åtminstone 30 centimeter bakom stolen så att det går att röra sig runt.

Det finns väl ändå få saker som är mer härligt än att sitta med ett gäng vänner eller din familj runt bordet och konversera över långa middagar, om du håller med om det är det särskilt viktigt med bekväma matbordsstolar som har hög sittkomfort. En klädd köksstol med stoppad sits brukar vara det mest optimala för just sådana tillfällen. En klädd matsalsstol eller en stol i sammet är betydligt mer mjuka och sköna att sitta på en längre stund. 

En snygg matstol kan lyfta hela matplatsen tack vare sitt utseende. Numera finns det mängder av köksstolar i olika utföranden, färger och designer. Det är en riktig djungel för den som är osäker på vilken stol som ska väljas. 

Därför är det bra att redan i förväg spana in inredningstidningar, olika butikers utbud och sortiment samt komma fram till vad kraven är. Vilken modell på köksstol du är ute efter, vilken färg du vill ha på stolen, vill du kanske ha svarta köksstolar, en grå matstol, svart matstol eller vill du ha en beige matstol? Vilket material ska du välja, kanske sammetsstolar eller stolar i tyg? 

Som sagt, det finns en hel del att välja på. 

Vi på SE Möbler utökar vårt sortiment kontinuerligt och har köksstolar, matstolar, stolar och matbordsstolar i mängder och du kan dessutom, på våra klädda stolar, välja både tyg och färg så att det på allra bästa sätt kan komma att passa in i just ditt hem. 

Hos oss hittar du ett stort utbud av billiga köksstolar, matstolar och köksstolar, stolar som passar många olika stilar, mixa och matcha bland moderna stolar, färgglada stolar som blandas med neutrala stolar, flera olika material och utseenden. Att köpa stolar till köket kanske inte känns som det absolut roligaste att göra, men med oss på SE Möbler blir det roligt att köpa hem nya möbler och nya matstolar sammet för att förnya din heminredning. 

Att köpa en köksstol online har både sina för- och nackdelar.
Att inte kunna prova den stol man väljer ut är en utav nackdelarna och då är det bra att läsa på ordentligt om de stolar du velar mellan. 

SE Möbler finns både online och i butik där du kan prova ut dina nya köksstolar. Om inte möjligheten att besöka butiken finns så har du alltid 14 dagars ångerrätt där du kan prova ut dina nya stolar, säkerställa att dom passar både dig, din familj och det bord du har, samt att de är bekväma att sitta på.