Bild på säng med Venus påslakan

Inredningstrender för sovrummet sommaren 2023

Så skapar du drömsovrummet!


Att inreda sovrummet kan kännas svårt och som ett stort projekt, men egentligen räcker det med att bara byta ut de små detaljerna. Tänk på att det mest är detaljerna som gör att du får ett mysigt sovrum. Tänk lite som du gör när du julpyntar, du ställer fram juldekorationen. Det är precis samma sak nu, men istället för juldekorationen tar du fram färgglada kuddar och påslakan! Här kommer vi ge dig tips för att inreda ditt sovrum så att det blir både trendigt och mysigt!

Sommaren är snart här och det är dags att uppdatera sovrummet med de senaste inredningstrenderna. Tittar vi på inredningstrender 2023 så handlar det mycket om att kombinera olika stilar, exempelvis skandinavisk och italiensk stil. Trender inom inredning 2023 visar också på att vi ska ha med detaljer i pastellfärger och mönster inspirerade av blommor och natur.

Att inreda sovrummet kan kännas svårt och som ett stort projekt, men egentligen räcker det med att bara byta ut de små detaljerna. Tänk på att det mest är detaljerna som gör att du får ett mysigt sovrum. Tänk lite som du gör när du julpyntar, du ställer fram juldekorationen. Det är precis samma sak nu, men istället för juldekorationen tar du fram färgglada kuddar och påslakan! Här kommer vi ge dig tips för att inreda ditt sovrum så att det blir både trendigt och mysigt!

Påslakan och sängkläder i pastellfärger

En viktig trend för sommaren 2023 är användningen av pastellfärger, särskilt olika nyanser av blått och rött. I år ska det vara färgglatt, och rött och blått kan bli många olika färger, bland annat rosa och turkost.

Ett perfekt exempel på detta är Venus påslakanset, som kombinerar turkosa och vita nyanser med ett vackert bladmönster inspirerat av djungeln. Detta påslakan kommer att ge ditt sovrum en känsla av lugn och harmoni, samtidigt som det är både trendigt och elegant. Kombinera gärna starka färger med naturliga färger som vitt så ser det fräscht ut.

 

Sängöverkast i naturliga färger för en fräsch och ren känsla

För att komplettera de livliga pastellfärgerna i dina påslakan är det en god idé att välja ett sängöverkast i naturliga färger. Detta skapar en kontrast till de starkare färgerna och ger rummet en fräsch och ren känsla. Bädda sängen på morgonen och släng på ett överkast så ser det mysigare ut på kvällen när du kommer in i sovrummet.

Skapa en funktionell och snygg förvaringslösning

För att hålla ditt sovrum organiserat och snyggt året om är det viktigt att ha bra förvaringslösningar. Välj garderober, byråer och hyllor i en stil som kompletterar din inredning. Naturliga träslag och neutrala färger som vitt, grått och beige fungerar bra tillsammans med pastellfärger och naturliga mönster. Tänk även på att använda korgar och lådor för att organisera mindre föremål och hålla ytor fria från röra.

Lägg till personliga detaljer för att skapa en unik atmosfär

För att göra ditt sovrum ännu mer personligt och unikt, lägg till detaljer som reflekterar din personlighet och stil. Det kan vara konstverk, fotoramar, kuddar eller prydnadsföremål som betyder något för dig. Att blanda och matcha olika stilar och material kan ge ditt sovrum en intressant och kreativ touch.

Växter för att skapa en naturlig och avkopplande atmosfär

Inredningstrenderna för sommaren 2023 inkluderar även att integrera element från naturen i ditt sovrum. Enkla sätt att göra detta är att placera växter i rummet. Gröna växter som tål skugga och bidrar till en avkopplande atmosfär är exempelvis:

  • ormbunkar 
  • kentia-palmer 
  • sansevieria 
  • rosenkalla

Rosenkalla är ett väldigt bra val i sovrummet, dels för att den föredrar mörkare miljöer, men också dels på grund av att den är en naturlig luftrenare! Dessa växter är lättskötta och fungerar som vackra detaljer i sovrummet, samtidigt som de gör att sovrummet känns mysigt och ombonat.


Kombinera naturliga färger och material

För att skapa en harmonisk och balanserad känsla i ditt sovrum, kombinera pastellfärger och mönster med naturliga färger som beige, grått, brunt och vitt. Använd kuddar, plädar och mattor i dessa färger för att skapa en varm och inbjudande atmosfär. Välj material som bomull, linne och sammet för att förhöja känslan av lyx och komfort.

Glöm inte att det ska vara funktionellt

När du inreder ditt sovrum, tänk på att välja möbler som är både funktionella och stilrena. Detta innebär att de inte bara ser bra ut utan också uppfyller dina behov i vardagen.

Funderar du på att köpa en ny säng så tänk på att vi spenderar en tredjedel (alltså ungefär 25 år) av vårt liv i sängen. Därför behöver du en bekväm säng. Ett rymligt nattduksbord med förvaring och en stilig fåtölj för läsning är ytterligare några exempel på möbler som kan förbättra ditt sovrum och göra det mer bekvämt och attraktivt. 

Detta var några av de största inredningstrender 2023. Genom att följa dessa tips för kan du enkelt skapa ett vackert och avkopplande sovrum som är både trendigt och personligt. Använd pastellfärger, naturliga mönster och växter för att skapa en harmonisk atmosfär och välj möbler och inredningsdetaljer som passar din stil och framförallt ditt behov. Vem vill inte komma hem och sova gott i ett mysigt sovrum!

Tänk också på att belysningen gör otroligt mycket för stämningen i rummet. Glöm därför inte bort att tänka på hur du vill ha lamporna, och vilken atmosfär du vill skapa med dem. Här kan du läsa om 4 saker du bör tänka på innan du köper en taklampa. När det kommer till lamporna är kanske runda former att föredra, speciellt för bordslampor som du sätter på låga möbler eftersom de ger ett mjukare intryck.

 

Lycka till med din sovrumsinredning!